Az alap ugyanaz 1.

2014-07-05

sponsored links

A mostani és a következõ bejegyzéseimmel ismét csak azt szeretném belétek sulykolni, hogy ha van egy jó alapunk, jelen esetben egy tészta; ne csak egyféleképpen használjuk, ahogy tanultuk, ahogy megszoktuk, hanem Fantáziával, Bátran variáljuk a formáját, a töltelékét stb...
Aztán ráfogtok jönni, hogy egyszerû, jelentéktelennek tûnõ apróságokkal, is fel lehet dobni és mennyi ?új? dolgot lehet készíteni. 



MÁLNÁSHABOS
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
0,5 dl tej
1 mk. sütõpor
40 dkg málna
õrölt fahéj
mandula (szabadon választott)
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütõport, a porcukrot a két tojás sárgáját és fél deci tejet, majd összegyúrjuk (nem lisztezzük túl!). fóliába csomagolva 20 percig hûtõben pihentetjük.
Utána a tésztánkat akkorára nyújtjuk, hogy egy 32 centis tepsit ki tudjunk vele bélelni, de a széleinél még kb.: 2 centit vissza lehessen hajtani peremnek; és az alját egy villával böködjük meg.



 










Gázsütõ 6 fokozatán kb.:10-15 percet elõsütjük (a tészta már kezd gyengén szín kapni, de természetesen ez is sütõ függõ). A sütõbõl kivéve az aljára hintünk egy jó kanálnyi édes-, vagy zsemlemorzsát, ügyesen, egyenletesen elosztjuk rajt a málnát (kissé le is nyomkodhatjuk) és tetejét bevonjuk a két tojásfehérjébõl, vaníliás cukorral és õrölt fahéjjal felvert habbal. Díszítésként megszórhatjuk mandulával. A sütõbe visszatéve szép pirosra sütjük. 

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s