Avokádós, tonhalas kuszkuszsaláta
sponsored links
Fúziós konyha. Az enyémre is jellemzõ. Olyan sok nemzet ételét próbáltam már megfõzni, hogy észre sem veszem, ha keverem az alapanyagokat. Annyira hozzá vagyunk szokva a szokatlan ízvilágú ételekhez, hogy fel sem tûnik, ha látszólag össze nem illõ hozzávalók kerülnek egymás mellé. A végeredmény a fontos, és ha az nekünk megfelelõ, akkor senkit sem érdekel, mibõl készült?
Ez a saláta ugyan nem olyan nemzetközi, de gondolom a kuszkusz és a tonhal nem feltétlenül járnak együtt.
Az úgy volt, hogy guacamolét akartam készíteni abból a két érett avokádóból, amelyek az almák között töltötték az elmúlt napokat.
A kivájt avokádókra rányomtam egy citrom levét, és elméláztam közben, mert ez egy gyönyörû meyer citrom volt , de a sok citromlétõl olyan savanyú lett, hogy így nem lehetett megenni. Ki kellett találnom valamit. A kuszkusz, mint saláta alapanyag már bevált, gondoltam, most is jó lesz.
- 2 db érett, duci avokádó
- kb.10 dkg kuszkusz
- 1 db kígyóuborka
- 1 db nagy sörretek
- 3 kicsi doboz tonhalkonzerv / a darabos fajta /
- csilipaprika
- olívaolaj
- korianderzöld / sok /
- himalájasó
- frissen õrölt bors
- citromlé
- fõtt tojás
A kuszkuszt enyhén sós vízzel leöntöttem annyira, hogy ellepje és állni hagytam kb. fél órát.
Amikor felszívta a vizet, éppen megfelelõ lett az állaga / azért nem árt ismerkedni a készítésével / .
Belekevertem az citromleves avokádóba, megsóztam, megborsoztam.
Az uborkát és a retket összevágtam és hozzákevertem.
A tonhalkonzervet is hozzáadtam és csilipaprikát vágtam bele.
Egy csokornyi összevágott korianderlevelet adtam hozzá és alaposan összekevertem mindent.
Meglocsoltam olívaolajjal és még citromlevet locsoltam rá.
A fõtt tojás már csak ráadás volt, hogy a fiúknak laktatóbb legyen.
Tálalásnál még kapott egy adag korianderlevelet és friss csilipaprikát.