Avokádós toast buggyantott tojással, pirított hagymakarikával
sponsored links
Gyakran készítek ehhez hasonló reggelit, vagy vacsorát. Azért ehhez hasonló, mert gluténmentes lisztbõl szoktam, vacsorára pedig a liszthez rostot is adok, mert ekkor már csak nagyon kevés szénhidrátot fogyasztok.
Szerintem gyoirs, és praktikus megoldás ez a fajta úgymond melegszendvics.
Ez sima lisztes változat, liszt nélkül így szoktam: 1 tojást elhabarok sóval, fokhagymaporral, majd adok hozzá egy kevés bambuszrost lisztet, és útifûmaghéjat, illetve pici vizet - sûrû, de kenhetõ massza kell legyen.
Szerintem gyoirs, és praktikus megoldás ez a fajta úgymond melegszendvics.
Ez sima lisztes változat, liszt nélkül így szoktam: 1 tojást elhabarok sóval, fokhagymaporral, majd adok hozzá egy kevés bambuszrost lisztet, és útifûmaghéjat, illetve pici vizet - sûrû, de kenhetõ massza kell legyen.
Hozzávalók 4 személyre a toast-hoz:
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tojásfehérje
- 1 evõkanál olaj
- 1-1,5 dl víz
- 0,5 teáskanál fokhagymapor
- kevés só
- 1 érett avokádó
- 1 lilahagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- 0,5 citrom
- 4 tojás
- 3 evõkanál ecet
- só, õrölt bors
-->
Elkészítése:
- A toast kenyérhez a tojásokat egy tálban villával elhabarjuk, megsózzuk, majd összekavarjuk liszttel, vízzel, oljjal, és fokhagymaporral. Lágyabb, kenhetõ masszát kell kapnunk.
- Egy felforrósított szendvicssütõ gépbe kenjük egyenletesen, és mindkét oldalát pirosra sütjük (ennek hiányában a masszát grillserpenyõben is megsüthetjük).
- Az avokádót meghámozzuk, a húsát pedig tálba kanalazzuk. Villával összetörjük olajjal, sóval, borsal, meg egy kevés citromlével.
- Egy fazékban 1,5 liter vizet forralunk cettel. A tojásokat egyenként egy tálkába felütjük, majd lassan a forrásban lévõ vízbe csúsztatjuk. Elõtte kavarjuk meg a vizet, hogy örvény keletkezzen. 3-4 peercig forraljuk lassú tüzön, majd szûrõkanállal kiszedjük.
- A hagymát meghámozzuk, majd karikára vágva egy serpenyõben olajon megpirítjuk.
- A toast kenyérre egy kevés avkádót helyezünk, a tetejére pedig tojást, és pirított hagymakarikát. Pici õrölt borssal megszórjuk.