Avokádós toast buggyantott tojással, pirított hagymakarikával

2017-12-26

sponsored links


Gyakran készítek ehhez hasonló reggelit, vagy vacsorát. Azért ehhez hasonló, mert gluténmentes lisztbõl szoktam, vacsorára pedig a liszthez rostot is adok, mert ekkor már csak nagyon kevés szénhidrátot fogyasztok.
Szerintem gyoirs, és praktikus megoldás ez a fajta úgymond melegszendvics.
Ez sima lisztes változat, liszt nélkül így szoktam: 1 tojást elhabarok sóval, fokhagymaporral, majd adok hozzá egy kevés bambuszrost lisztet, és útifûmaghéjat, illetve pici vizet - sûrû, de kenhetõ massza kell legyen.

Hozzávalók 4 személyre a toast-hoz: 
 
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 1 evõkanál olaj
  • 1-1,5 dl víz
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • kevés só

A feltéthez: 

 
  • 1 érett avokádó
  • 1 lilahagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 0,5 citrom
  • 4 tojás
  • 3 evõkanál ecet
  • só, õrölt bors


-->
Elkészítése: 

  • A toast kenyérhez a tojásokat egy tálban villával elhabarjuk, megsózzuk, majd összekavarjuk liszttel, vízzel, oljjal, és fokhagymaporral. Lágyabb, kenhetõ masszát kell kapnunk. 
  • Egy felforrósított szendvicssütõ gépbe kenjük egyenletesen, és mindkét oldalát pirosra sütjük (ennek hiányában a masszát grillserpenyõben is megsüthetjük). 
  • Az avokádót meghámozzuk, a húsát pedig tálba kanalazzuk. Villával összetörjük olajjal, sóval, borsal, meg egy kevés citromlével. 
  • Egy fazékban 1,5 liter vizet forralunk cettel. A tojásokat egyenként egy tálkába felütjük, majd lassan a forrásban lévõ vízbe csúsztatjuk. Elõtte kavarjuk meg a vizet, hogy örvény keletkezzen. 3-4 peercig forraljuk lassú tüzön, majd szûrõkanállal kiszedjük. 
  • A hagymát meghámozzuk, majd karikára vágva egy serpenyõben olajon megpirítjuk. 
  • A toast kenyérre egy kevés avkádót helyezünk, a tetejére pedig tojást, és pirított hagymakarikát. Pici õrölt borssal megszórjuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/12/avokad...

sponsored links

Keres?s