Avokádós spárgás karalábé fõzelék (paleo)

2017-03-24

sponsored links



Egyszerûen nem tudom megunni ezt az ízvilágot. :) Most éppen összeházasítottam az itt található karalábé fõzeléket, az itt található spárga fõzelékkel. Ez a fõzelék önmagában is megállja a helyét húsmentes napokon, de pörkölttel vagy sült hússal a tetején is laktató fogás lehet.

Hozzávalók:

1 köteg zöld spárga (nem kell pucolni a fehérrel ellentétben)
2 zsenge karalábé
1 avokádó
1 vöröshagyma
2-3 evõkanál kókuszolaj
1 teáskanál ghee (vajas ízt kölcsönöz, de el is hagyható)
5-8 dl zöldségalaplé (ha nincs a spárga alsó fás szárából, A karalábé héjából, levelébõl, a hagyma héjából, potyadék részébõl 10 perc alatt fõzhetünk)
1 csokor petrezselyem
1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
1-2 evõkanál citromlé
törött bors

Az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre fonnyasztjuk a felforrósított zsír és ghee keverékén, hozzáadjuk a felkockázott karalábét. 
Felöntjük annyi alaplével, ami ellepi. Addig fõzzük, amíg majdnem puhává nem válik (10 perc).A  spárgát az alsó részen ívben meghajlítjuk, hagyjuk ketté roppanni. Kisebb darabokra vágjuk. A fõzelékbe tesszük, még 5 percig fõzzük. Hozzáadjuk a totu krém extrát. Egyet forralunk rajta. Az avokádót 1-2 merõkanálnyi fõzeléklével krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük a fõzelékhez. Sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük citrom héjjal, citromlével és finomra vágott zöld petrezselyemmel. Beforraljuk és már fogyasztható is. 

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s