Avokádós padlizsánsaláta
sponsored links
Hozzávalók 4-6 személyre: 2 gömbpadlizsán, 2 avokádó, 1,5 dl olaj, 2 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 1 zöld citrom, só, bors.
Elkészítése: A padlizsánt grillen vagy sütõben megsütjük, majd lepucoljuk a a héját és szûrõdni hagyjuk. Közben avokádó majonézt készítünk, ehhez az egyik avokádót megpucoljuk, a húsát kockákra vágjuk és botmixer hosszúkás edényébe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, 2-3 evõkanál citromlevet, egy csipetnyi sót meg borsótés botmixerrel krémesre kavarjuk, miközben vékony sugárban öntjük hozzá az olajat. A lecsöpögtetett padlizsánt darabosra vágjuk, hozzáadjuk a kis kockákra ...