Avokádós padlizsánkrém - Salatã de vinete cu avocado
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg fagyasztott, lesütött padlizsán, 1 érett avokádó, 1 dl olaj, 1 kisebb hagyma, só, bors, citrom.
Elkészítése: A padlizsánt kifagyasztjuk, szûrõben lecsöpögtetjük. Az avokádót megpucoljuk, húsát egy magas falú blender edénybe tesszük, hozzáadunk 1 evõkanál citromlevet, sót és kézi turmixxal krémesre dolgozzuk, miközben az olajat(akár a majonézhez) lassan hozzáöntjük. Selymes, a majonéz állagához hasonló krémet kell kapjunk. A padlizsánt megvágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és belekavarjuk az avokádómajonézt. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Bagettel vagy pirítós kenyérrel fogyasztjuk.
Megjegyzés: A padlizsánkrémbe kavarhatunk 2-3 evõkanál görög joghurtot is, valamint hagyma helyett készíthetjük fokhagymával is.
Salatã de vinete cu avocado
Ingrediente pentru 4 persoane: 250 g vinete congelate, 1 avocado copt, 100 ml ulei, 1 ceapã micã, sare, piper, lãmâie.
Prepararea: Vinetele se decongeleazã, se lasã la scurs. Avocado se curã?ã de coajã, se scoate sãmân?a, iar pulpa se taie cubule?e. Se pune într-un vas cu pere?i înal?i, se adaugã sare, zeamã de lãmâie ?i se mixeazã cu blenderul vertical, adãugând treptat uleiul. Se ob?ine o cremã, foarte asemãnãtoare maionezei clasice, atât ca ?i gust, cât ca ?i consisten?ã. Vinetele se mãrun?esc cu cu?itul, se adaugã ceapa tãiatã mãrunt ?i crema de avocado. Se asezoneazã cu sare, piper ?i zeamã de lãmâie. Se serve?te cu pâine proaspãtã.