Avokádós nyers torta ? AIP, ketogén krém
sponsored links
Hozzávalók:
Tészta
- 3 ek. kókusz liszt
- 2 ek. földimandula liszt
- Amennyiben nincs földimandula liszted, akkor 5 ek. kókuszliszt
- 2 ek. kókuszzsír
Krém és gyümölcs
- 3 db túlérett avokádó
- Méz (AIP) -, annyi, hogy kalkuláld be, hogy a saját napi fogyasztásod nem lehet több 1 tk.-nál; paleosan készítve használhatsz xukor0steviát!
- Fûszerek: mézeskalács fûszerkeverék, vanília, katáng kávé vagy karob por
- 20 dkg málna (más – lehetõleg bogyós – gyümölccsel is készítheted!)
- Zselatin – 6 lap zselatin + 2 dl víz; vagy 2 dkg – lapos ek. zselatin + 2 dl víz
Elkészítés:
Tészta elkészítése
- A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd egy csatos formát – lehet négyszögletes, lehet kerek is – fóliával kibélelünk, és a tésztát alaposan elegyengetjük, végül hûtõbe tesszük kb. 1 órára.
A krém elkészítése
- Az avokádókat kikanalazzuk és hozzá adjuk a krém fûszereit, majd alaposan kikeverjük.
- Az idõközben megdermedt alaptésztára rákenjük a krémet és belegyomkodunk a krémbe és a tetejére málnaszemeket.
- Elkészítjük a zselatint úgy, hogy 2 dl vizet felforralunk és a hideg víz alá tartott megpuhult zselatin lapokat a forró vízbe tesszük, alaposan elkeverjük. Amennyiben kanállal dolgozunk, akkor 1.5 dl vizet forrósítunk fel, 0.5 dl hideg vízben pedig elkeverjük a port, ezután öntjük a forró vízhez.
- Amikor a zselatin már langyos, akkor ráöntjük a tortára.
- Mentalevelekkel díszíthetjük.