Avokádós, lilakáposztás szendvics tormás majonézzel
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg lilakáposzta
- 2 avokádó
- 2 sárgarépa
- 1 citrom
- 0,5 lilahagyma
- 1,5 dl olívaolaj
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 evõkanál reszelt torma
- 1 evõkanál xilit (nem diétázóknak cukor)
- 2 teskanál mustár
- 2 tojássárgája
- 1,5 dl napraforgó olaj
- só, õrölt bors
- 8 szelet teljes kiõrlésû toast kenyér
Elkészítése:
- A lilakáposztát megmossuk, nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd egy tálban sóval és cukorral összekavarjuk. Kézzel 1-2 percig alaposan megdolgozzuk, majd belekavarjuk a vékonra szelt lilahagymát, citromlevet, meg olívaolajat. Sóval és borssal ízesítjük.
- A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk.
- Meghámozzuk az avokádót, a magját kiemeljük, felszeleteljük, és citromlével alaposan meglocsoljuk.
- A tojássárgáját mustárral elkeverjük, majd az olajat elõször cseppenként, majd vékony sugárba adagolva, egy fakanállal kikavarjuk. A majonézbe reszelt tormát, iletve pici sót, meg borsot keverünk.
- 4 toast kenyeret vékonyan megkenünk tormás majonézzel, megszórjuk répával, lilakáposztával, majd kirakjuk avokádó szeletekkel. A másik 4 szelet kenyérrel beborítjuk, melyet szintén megkenünk egy kevés majonézzel.
Tipp: Diétás válotozat: a kenyészeleteket tormás joghurttal kenjük meg, majonéz helyett.