Avokádós, lilakáposztás szendvics tormás majonézzel

2017-10-31

sponsored links





Hozzávalók 4 személyre:


  • 20 dkg lilakáposzta
  • 2 avokádó
  • 2 sárgarépa
  • 1 citrom
  • 0,5 lilahagyma
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2 evõkanál olívaolaj
  • 1 evõkanál reszelt torma
  • 1 evõkanál xilit (nem diétázóknak cukor)
  • 2 teskanál mustár
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • só, õrölt bors
  • 8 szelet teljes kiõrlésû toast kenyér

    Elkészítése:

    • A lilakáposztát megmossuk, nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd egy tálban sóval és cukorral összekavarjuk. Kézzel 1-2 percig alaposan megdolgozzuk, majd belekavarjuk a vékonra szelt lilahagymát, citromlevet, meg olívaolajat. Sóval és borssal ízesítjük.
    • A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk.
    • Meghámozzuk az avokádót, a magját kiemeljük, felszeleteljük, és citromlével alaposan meglocsoljuk.
    • A tojássárgáját mustárral elkeverjük, majd az olajat elõször cseppenként, majd vékony sugárba adagolva, egy fakanállal kikavarjuk. A majonézbe reszelt tormát, iletve pici sót, meg borsot keverünk.
    • 4 toast kenyeret vékonyan megkenünk tormás majonézzel, megszórjuk répával, lilakáposztával, majd kirakjuk avokádó szeletekkel. A másik 4 szelet kenyérrel beborítjuk, melyet szintén megkenünk egy kevés majonézzel.
    Tipp: Diétás válotozat: a kenyészeleteket tormás joghurttal kenjük meg, majonéz helyett.

    Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/10/avokad...

    sponsored links

    Keres?s