Avokádós kölessaláta

2011-12-24

sponsored links

IMG_2388.JPG

Gyerekkoromban nem szerettem a kölest, de mostában már egyre gyakrabban fogyasztom. Persze így voltam a sörrel is.
A kölest elkészíthetjük  édesen - hiszen 2011 ország tortája sárgabarack lekváros köles torta lett- és sósan köretnek akár a rizs helyett is.  Most reggelire készítettem el  joghurtos zöldséges salátába keverve.

A köles
egyik legõsibb gabona, rengeteg vitamint és ásványi anyagot  tartalmaz.  Különösen gazdag B vitaminokban , fluorban ,  foszforban, kovasavban, magnéziumban és káliumban.
A kálium a szívizom mûködését szabályozza, míg a magnézium és a foszfor a szellemi munkánál a fáradság ellen nyújthat védelmet. A kovasav miatt szépítõ gabonának is nevezzük, mert  fényessé teszi a hajat, erõsíti a körmöket, véd a fogszuvasodástól, biztosítja a szép arcbõrt, s késlelteti az öregedést. Magas rosttartalma miatt helyreállítja az emésztést. 
Természetgyógyászok elõszeretettel ajánlják a köles fogyasztását a szervezet lúgosítására.
És még egy jótékony hatásáról olvastam, hogy erõs  gyulladáscsökkentõ és sérülések esetén rövidíti a regenerálódási idõt.

 Hozzávalók: ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2011/12/24/bejegyz...

sponsored links

Keres?s