Avokádós, joghurtos krumplifõzelék...
sponsored links
-(el)kérés nélkül is köszönet érte,
nagyon-nagyon finom! :)))
Hozzávalók (6-8 fõre):
-2 kg krumplihoz
-kevés olívaolaj
-5 dkg vaj (igazi :)
-2 nagyobb fej vöröshagyma (kis kockára)
-2 egész avokádó
-fél citrom-, vagy lime leve
-2 nagy csokor petrezselyem (apróra összevágni és egy kicsit
félretenni a végére; a szárát is bele szoktam vágni, apróra)
félretenni a végére; a szárát is bele szoktam vágni, apróra)
(Az eredeti recept is így írja, én meg anno,
még az angol Fenegyerektõl "tanultam". :)
még az angol Fenegyerektõl "tanultam". :)
-1 liter zöldség-alaplé
-tengeri só
-fehér bors
-2 dl jó minõségû, sûrû joghurt
-4-5 db babérlevél (méret függõ)
+amit tálaláshoz ajánl a Bloggertárs, nekem bekeverve
áll a konyhapulton-mármint a csilipelyhes olívaolaj(om) :)
A krumplit kis kockára vágom;
az olívaolajon kiolvasztom a vajat
(meg ne égjen),
rádobom a hagymát, sózom és
kis lángon puhára dinsztelem.
Ehhez öntöm a krumplit, rá
az alaplevet, a fûszereket és
puhára fõzöm.
Ha ezzel is megvagyok, kiszedek
1-2 szedõkanálnyi mennyiséget (lével)
(ki, mennyire szereti sûrûn)
(ki, mennyire szereti sûrûn)
egy tálba, belevájom az avokádó húsát
(amire elõzõleg ráfacsartam a citrom levét)
(amire elõzõleg ráfacsartam a citrom levét)
majd a megfõtt krumplira öntöm.
Egy percet fõzök az egész levesen.
(Semmilyen más sûrítõ anyagot nem használtam;
mire kihûlik, így is állni fog benne a fakanál. :)
Miután a gázt elzártam, kerül
bele a félretett petrezselyem,
plusz egy kis csilipelyhes olívaolaj
Mennyei lett a végeredmény! :)))