Avokádós-chorizos szendvics

2014-02-12

sponsored links

A 61. VKF! forduló témája a szendvicsek és burgerek. Erre a játékra készítettem ezt a nagyon finom és nagyon laktató szendvicset. :) Bár elsõre nem hangzik túl bonyolultnak, de azért van benne némi kis csavar a fûszeres majonéz személyében. Ha 1 fõre készítjük, ahogy most én is csak 1 fõvel számoltam, nevezhetjük maradékeltüntetõ szendvicsnek is, ha éppen csak pár szelet chorizonk, kis darabka sajtunk, némi szikkadt kenyerünk és esetleg egy, már nagyon a sorsára váró avokádónk árválkodik a hûtõnkben vagy a kamránkban. Chorizo helyett pirított baconnel is készíthetjük. Ha van módunk rá, a saját sütésû kenyerünkkel a legfinomabb, én is azzal ettem. :)

Hozzávalók

  • 2 szelet kenyér
  • 3-4 szelet chorizo
  • 3-4 szelet paradicsom
  • 2-3 szelet sajt
  • avokádó (kb. a fele mehet egy szendvicsbe, a többit külön megesszük :) )
  • bors

A fûszeres majonézhez:

  • kb. 3 “nyomásnyi” majonéz
  • worcester szósz
  • bors
  • fél gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A sütõ grillezõje alatt a kenyér szeletek egyik oldalát kissé megpirítjuk.
  2. A fûszeres majonézhez valókat összekeverjük, ízlés szerint adagoljuk (kóstolás). A fél fokhagymát belereszeljük.
  3. A majonéz felével megkenjük az egyik szelet kenyér puha felét, rápakoljuk a chorizot, a paradicsomot, a sajtot, végül a kissé összetört avokádót, amit kicsit meg is borsozhatunk.
  4. A többi majonézzel megkenjük a másik kenyér puha felét és kicsit rányomjuk az avokádóra.
  5. Jó étvágyat hozzá! :)

 


Folytats a blogon ... gasztro.kabocaweb.hu/gyors-kajak/avok...

sponsored links

Keres?s