Avokádós-chorizos szendvics
sponsored links
A 61. VKF! forduló témája a szendvicsek és burgerek. Erre a játékra készítettem ezt a nagyon finom és nagyon laktató szendvicset. Bár elsõre nem hangzik túl bonyolultnak, de azért van benne némi kis csavar a fûszeres majonéz személyében. Ha 1 fõre készítjük, ahogy most én is csak 1 fõvel számoltam, nevezhetjük maradékeltüntetõ szendvicsnek is, ha éppen csak pár szelet chorizonk, kis darabka sajtunk, némi szikkadt kenyerünk és esetleg egy, már nagyon a sorsára váró avokádónk árválkodik a hûtõnkben vagy a kamránkban. Chorizo helyett pirított baconnel is készíthetjük. Ha van módunk rá, a saját sütésû kenyerünkkel a legfinomabb, én is azzal ettem.
Hozzávalók
- 2 szelet kenyér
- 3-4 szelet chorizo
- 3-4 szelet paradicsom
- 2-3 szelet sajt
- avokádó (kb. a fele mehet egy szendvicsbe, a többit külön megesszük )
- bors
A fûszeres majonézhez:
- kb. 3 “nyomásnyi” majonéz
- worcester szósz
- só
- bors
- fél gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A sütõ grillezõje alatt a kenyér szeletek egyik oldalát kissé megpirítjuk.
- A fûszeres majonézhez valókat összekeverjük, ízlés szerint adagoljuk (kóstolás). A fél fokhagymát belereszeljük.
- A majonéz felével megkenjük az egyik szelet kenyér puha felét, rápakoljuk a chorizot, a paradicsomot, a sajtot, végül a kissé összetört avokádót, amit kicsit meg is borsozhatunk.
- A többi majonézzel megkenjük a másik kenyér puha felét és kicsit rányomjuk az avokádóra.
- Jó étvágyat hozzá!