Avokádós aioli, sült krumplival
sponsored links
Az aioli a majonézhez hasonlatosan egy emulzió, ami fokhagymás, olívaolajos, citromos, és ami az esetek nagy többségében tojássárgájával készül, ám vannak azt nélkülözõ változatok is. Aioliból kábé annyi van mint pestoból, csak gyõzni kell kipróbálni.
Az avokádós változatot nagyon kedvelem, pont azért , mert a tojássárgája kihagyása egy kicsit könnyebbé teszi ezt a krémet, nem mintha maga az avokádó annyira könnyed lenne, ám mégis. Olyannyira habos, és krémes, és olyannyira kevés energiával érhetõ el ez a tökéletesség, hogy magam sem hiszem el. Egy adag héjában fõtt, majd vajon pirított krumplival isteni 25 perces vacsora kerekedik belõle egy hóesõs téli estén.
Hozzávalók:
2 puha , érett avokádó
90g tejföl
1-2 ek bazsalikom levél
3-4 gerezd zúzott fokhagyma ...