Avokádópástétom
sponsored links
Avokádókrémet viszonylag gyakran készítek és annak is a legegyszerûbb változatát.
- érett, puha avokádó
- reszelt citromhéj
- citromlé
- apróra vágott piros csilipaprika
- apróra vágott lilahagyma
- olívaolaj
- só, frissen õrölt bors
Ez a pástétom elnevezésû krém az idei szakácsnaptárból való és kíváncsi voltam, milyen íze lehet?
Nem volt rossz, sõt......, de nem avokádókrém.
A recept apróra vágott párolt hagymát ír, de én nyersen tettem bele.
- 2 db érett, puha avokádó összetörve
- 1 kicsi apróra vágott hagyma
- 2 db fõtt tojás lereszelve
- 1/2 citrom leve
- olívaolaj
- só, bors
A céklakrém még fejlesztés alatt állt, de ami biztosan marad benne, az a sült cékla, lilahagyma és a sajtkrém.
A sajtkrémet én készítettem a lecsöpögtetett joghurt - tejföl - tejszín keverékébõl.
Mindenképpen valamilyen natúr ízû--nem savanyú-- krém kell hozzá.
A tejföl és a tejszín is a Cserpes terméke volt, mert ez finom és sûrû.
Az olvasztott vajtól lett ilyen apró fehér pöttyös, pedig nem kellett volna, hogy ilyen legyen.
Jó ízû volt, de valami más ízt keresek.