Avokádókrémes partyfalatok szezámsóval
sponsored links
A szezámmag számomra az a mag amit sok mindenbe felhasználok.Vannak desszertek is amihez kiváló.Gondoljunk csak a mézes szezámszeletre.
Kenyérbe,pogácsába,kiflibe és több féle ételbe is kerül nálunk.Ez lehet sima szezámmag,pirított,kalciton (szezámpelyhes zabkorpa) vagy a tengeri sóval kevert szezámsó.
Dénes Ottó a Natura termékek gyártója,forgalmazója kiválóan megfogalmazta mi is ez:
"Szezámsó:A pirított, finomra õrölt szezámmag tengeri sóval keverve, a legegyszerûbb ételízesítõ, melyet akár burgonya, rizs, vagy bármilyen egyéb étel ízesítésére, vagy akár vajaskenyéren is remekül felhasználható"
Hozzávalók:2 puha,érett avokádó
szezám só
frissen darált bors
1 gerezd reszelt fokhagyma ...