Avokádókrém (Guacamole)
sponsored links
Pár évvel ezelõtt, mikor divatba jött Magyarországon is az avokádó és a mexikói ételek, próbálkoztam már ezzel. De akkor valamiért nagyon nem jött be. Nem is tudtuk megenni, odaadtuk a kész krémet a sógoromnak. De furcsa szerzet az ember. Pár napja, mikor megláttam az avokádót, hihetetlen módon megkívántam. Tényleg nem értem, hogyan volt ez lehetséges, de így történt. Így aztán vettem egyet és miután ez a darab már jó puha volt, gyorsan el is készítettem. Aztán azon nyomban meg is ettem. Annyira, de annyira ízlett, hogy vettem is gyorsan még kettõt, hogy a férjemmel is újra megkóstoltassam. Ezeket ugyan érlelni kellett pár napot (papírzacsiban, vagy almák közé téve), de egyébként sem jött volna ki rá hamarabb a képés, úgyhogy ez is teljesen rendben volt. A recept egyébként Stahl Judittól való, szerintem nagyon klassz. Ja és ezúttal már a férjnek is ízlett.
2 darab érett avokádót félbe vágtam, a magját eltávolítottam, meghámoztam és a szép élénkzöld puha húsát tálba tettem és villával áttörtem. Meglocsoltam
egy fél lime levével, reszeltem bele
2 kis gerezd fokhagymát, adtam hozzá ...