Avokádókrém
sponsored links
Már nagyon sok helyen lehet venni, ha még kimaradt volna ez a gyümölcs, megéri megkóstolni! Még évekkel ezelõtt mutattam meg Lesinek, aki megrögzött húspárti pasas, de a kedvemért azért csak megkóstolta. Tegnap meglátta a hûtõben és lelkendezve jött be, hogy avokádós pirítós lesz reggelire?? :) Szóval térítésre is alkalmas ;), jól fûszerezhetõ, finom és nem utolsósorban egészséges.
A házipatika.hu szerint:
Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is megtalálható. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetõen pedig kitûnõ antioxidáns. Az avokádó magas olajtartalmánál fogva kiváló bõrápoló szer a kiszáradt bõrre. Általában érzékeny típusú bõrre alkalmazzák. Segítséget nyújt ekcéma megelõzõ kezelése esetén és csökkenti a koleszterinszintet.Sötétzöld, körte alakú, belül pedig hatalmas magja van. Általában hûtve, éretlenül árulják, miután megvesszük, javasolt akár 4-5 napig is szobahõmérsékleten érlelni. Amikor már puha a gyümölcs, akkor a belseje könnyedén kikanalazható, sárga színû, krémes állagú, semleges ízû. Leárazáskor fel lehet tankolni belõle, egy része mehet a hûtõbe, egy része a szobába és fokozatosan fogyasztható :)
Hozzávalók:1 érett avokádó ...