Avokádókrém, ahogy mi szeretjük.
sponsored links
Sokáig barátkoztam az avokádóval, mire megtaláltam azt az elkészítési módot, ami nekem, nekünk a legjobban ízlik. Ez nem a klasszikus elkészítési mód, ellenben van benne sok hagyma, paradicsom és kellõen csípõs is.Jól behûtve és akár pirított kenyérre vagy akár friss zöldségekkel fogyasztva is ellenállhatatlanul finom.
Hozzávalók: (egy kisebb - a fotón látható - adaghoz)
1 darab érett avokádó
fél fej lilahagyma apróra kockázva
1 kis konzerv sûrített paradicsom
só
bors
1 teáskanál csípõs paprika krém (vagy chili, de nekem a krémmel jobban ízlett)
Az avokádót félbe vágjuk és a héjából kikanalazzuk vagy egyszerûen csak lehúzzuk róla. Egy villa segítségével alaposan összetörjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Fûszerezzük ízlés szerint majd hûtõbe tesszük egy kis idõre, hogy összeérjenek az ízek.
Tetszés szerint pirítóssal, friss kenyérrel vagy ropogós zöldségekkel (répa, szárzeller, stb) tálaljuk.