Avokádó torta citromos sajtkrémmel - elég bevállalós vagy?
sponsored links
Én az voltam. Az avokádóval kapcsolatban többen elbizonytalanodtak már a tekinteteben, hogy gyümölcs e vagy zöldség. Érdekes módon soha eszembe sem jutott gyümölcsként használni, pedig akár úgy is mûködik. Ráadásul a színét is megtartja, és csodás árnyalatot ad a sütinek.
Teljesen mindegy viszont, hogy gyümölcs e vagy zöldség, a citrom, a lime és azok levei tökéletes összhangban vannak az avokádóval. Ennek köszönhetõen aztán egy percig sem kellett gondolkoznom azon, hogy mit kíván magának a kész torta. Egyszerûen kiabált a citromért, és én megadtam neki amit kért. Hiába no, 3 gyerek mellett nagyon kompromisszum kész lettem.
Az ötlet egyébként úgy jött, hogy Sonja megkínált egy szelet banános sütivel, ami nagyon különleges állagú volt. Szaftos, és rugalmas, sült, de nedves, leírhatatlanul tökéletes volt, mindazok ellenére, hogy a banánért nem rajongok. A túlérett banánokat gondolta hasznosítani. Mikor hazaértem, megláttam egy avokádót a gyümölcstálban, és az jutott eszembe., hogy meg kellene próbálni, hogy az avokádó miként viselkedik egy banános sütihez hasonló közegben.
A receptet egyszerûen az avokádó mennyiségéhez próbáltam igazítani. Egy igazán különleges ízvilágú süti kerekedett, amit bizonyosan fogok még sütni, de immáron bátrabb mennyiségben.
Hozzávalók:
1 avokádó ez 100g volt
45g vaj
2 ek xillit
2 ek tejföl ...