Avokádó spárga fõzelék (paleo)
sponsored links
Az itt található avokádós karalábé fõzelék mintájára készült. Ez a fõzelék se maradt el finomság tekintetében elõdjétõl. :) Önmagában is megállja a helyét húsmentes napokon, de pörkölttel vagy sült hússal a tetején is laktató fogás lehet.
Hozzávalók 2 fõre:
1 köteg zöld spárga (nem kell pucolni a fehérrel ellentétben)
1 avokádó
1/2 vöröshagyma
2-3 evõkanál kókuszolaj
1 teáskanál ghee (vajas ízt kölcsönöz, de el is hagyható)
5 dl zöldségalaplé (ha nincs a spárga alsó fás szárából, a hagyma héjából, potyadék részébõl 10 perc alatt fõzhetünk)
10 dkg Totu krém extra
1/2 csokor petrezselyem
1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
1-2 evõkanál citromlé
törött bors
só
Az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre fonnyasztjuk a felforrósított zsír és ghee keverékén. A spárgát az alsó részen ívben meghajlítjuk, hagyjuk ketté roppanni. Az alsó fás részbõl alaplét fõzünk, vagy lefagyasztjuk, húsleves fõzéskor jó ízesítõ anyag lehet. a felsõ fejes részt kis darabokra vágva a hagymához rakjuk. Felöntjük annyi alaplével, ami ellepi. Addig fõzzük, amíg majdnem puhává nem válik (5-6 perc). Hozzáadjuk a totu krém extrát. Egyet forralunk rajta. Az avokádót 1-2 merõkanálnyi fõzeléklével krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük a fõzelékhez. Sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük citrom héjjal, citromlével és finomra vágott zöld petrezselyemmel. Beforraljuk és már fogyasztható is. Én most tikka curry porral, sóval, borssal fûszerezett csirkemellel ettem.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!