Avokádó-ragú rozskenyéren
sponsored links
Avokádó-ragú rozskenyéren
Szándékosan nem avokádókrémet írtam, mivel ez jóval gazdagabb, mint az alapváltozat - a quacamole - mely az avokádóhús mellett csak sót, borsót és citromot tartalmaz. A mexikói változatban már van paradicsom is. Ezt aztán lehet tetszés szerint bõvíteni, variálni. Finom reggeli, elõétel, de nagyobb adagban akár vacsorának is megteszi.
Hozzávalók :
Elkészítés:
Az avokádót félbevágom, magját eltávolítom, a húsát kikanalazom. Meglocsolom citrommal, villával összenyomkodom.
A többi zöldséget aprítom, Az avokádóhoz adom, fûszerezem, locsolok rá olívaolajat, összekeverem.
A kenyeret szeletelem, épp csak hogy egy kicsit megpirítom. Megkenem a ragúval.
Szándékosan nem avokádókrémet írtam, mivel ez jóval gazdagabb, mint az alapváltozat - a quacamole - mely az avokádóhús mellett csak sót, borsót és citromot tartalmaz. A mexikói változatban már van paradicsom is. Ezt aztán lehet tetszés szerint bõvíteni, variálni. Finom reggeli, elõétel, de nagyobb adagban akár vacsorának is megteszi.
Hozzávalók :
- 1 db érett avokádó
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 0,5 csípõs hegyes paprika
- 1 db chili
- 2 tk extraszûz olívaolaj
- 2 tk citromlé
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs paprika
- 6 szelet rozskenyér
Elkészítés:
Az avokádót félbevágom, magját eltávolítom, a húsát kikanalazom. Meglocsolom citrommal, villával összenyomkodom.
A többi zöldséget aprítom, Az avokádóhoz adom, fûszerezem, locsolok rá olívaolajat, összekeverem.
A kenyeret szeletelem, épp csak hogy egy kicsit megpirítom. Megkenem a ragúval.