Avokádó

2014-05-27

sponsored links

Ezt a ?gyümölcsöt? már nagyon régóta lehet kapni kis hazánkban. Nekem több év kellett hozzá, mire értékelni tudtam az ízét. Aki elõször megkóstolja, nincs elájulva tõle, sõt, kifejezetten ízetlennek tarthatja.

Viszont a világ számos területén minden nap fogyasztják, legismertebb felhasználása szerintem a mexikói guacamole. Ez egy mártogató, amit tortillachips, esetleg zöldségek mellé adnak.

Én most egy szendvicskrémet hoztam, amit bátran ajánlok azoknak, akik most ismerkednek ezzel a különlegességgel és emellett kedvelik az enyhén csípõs ízeket is.

Pikáns avokádókrém

DSC_4702s

Hozzávalók 4 fõre:

2 érett avokádó

2 nagy szál újhagyma

1 kk lime leve

1 mk Tabasco (vagy ízlés szerint)

Só, bors



Az újhagymákat vékonyan felkarikázzuk, az avokádó húsát egy tányérba tesszük. Összenyomkodjuk az összes hozzávalót, a Tabasco-t és a borsot ízlés szerint adagoljuk. Fedjük le, egy éjszakán át hagyjuk érni a hûtõben.





Avokádókrémes szendvicsek

DSC_4730s

4 fõre:

3 zsemle

Kb. 2 ek tökmagolaj

2 paradicsom

1 adag avokádókrém

2 szál újhagyma fehér része



A zsemléket keresztben kis szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat száraz serpenyõben megpirítjuk. egyik oldalukat megcsorgatjuk tökmagolajjal, rákenünk vastagon az avokádókrémbõl. A tetejüket kirakjuk vékony paradicsomszeletekkel, újhagyma-karikákkal díszítjük.


Hasonló bejegyzések:




P1010064s
Lelkiismeret-furdalás nélkül



Változatok egy formára


O
Könnyû nyári ebéd



Hétvégi finomság




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s