AVOKÁDÓ KRÉM PERCEK ALATT

2014-03-24

sponsored links


Egyszerûen, gyorsan és sokféleképpen elkészíthetõ diétás kence kenyérre, pirítósra, tortillába, chipshez, palacsintába, de akár mártogatósként is nagyon finom. Tejjel, tejszínnel mártásként fogyasztható húsok, köretek mellé. Cukorbetegek is fogyaszthatják! 
A közép-amerikai indiánok évezredek óta termesztik ezt a rücskös, sötétzöld héjú gyümölcsöt, melyet aligátorkörtének is neveznek külseje miatt.
Kockára vágva különbözõ salátákhoz keverhetjük, levest is készíthetünk belõle, hiszen nagyon egészséges a fogyasztása, bõvelkedik vitaminokban és telítetlen zsírsavakban, csökkenti a koleszterin szintet.
Az avokádó krém illetve guacamole a mexikói konyha specialitása, az aztékoktól vették át a még a XVI. században.
A receptet Renáta lányomtól kölcsönöztem, ezúttal is köszönöm! :)


Az alap:

2 db érett avokádó
só, bors- ízlés szerint
? citrom leve
2-3 cikk fokhagyma lereszelve
2 dljoghurt (vagy tejföl, majonéz)

Opcionálisan (tehát választható, nem kötelezõ):

kaliforniai piros paprika (darált paprikámból tettem bele 2 kanállal)
paradicsom (most kimaradt)
100 gtömlõs krémsajt, nálam gouda került bele
koriander zöld, friss, a kertbõl (mediterrán guacamole-hoz bazsalikom)
chili


Frissen készítsük el az avokádókrémet, hogy elkerüljük a barnulását. Vágjuk ketté az érett, puha avokádót (pár nap alatt az asztalon pihenve teljesen megpuhul), emeljük ki a hatalmas magját és kanalazzuk ki a belsejét. Villával összetörjük. Fakanállal a többi hozzávalóval együtt krémes állagúra kikavarjuk. Nagyon szép tavaszi színe van.
Mivel az avokádó semleges ízû, ezért nagyon jól ízesíthetõ!


A mártogatóshoz sárgarépát és szárzellert kínáltam.


vicuska13.blogspot.hu


Folytats a blogon ... vicuska13.blogspot.com/2014/03/avokad...

sponsored links

Keres?s