AVOKÁDÓ KRÉM PERCEK ALATT
sponsored links
Egyszerûen, gyorsan és sokféleképpen elkészíthetõ diétás kence kenyérre, pirítósra, tortillába, chipshez, palacsintába, de akár mártogatósként is nagyon finom. Tejjel, tejszínnel mártásként fogyasztható húsok, köretek mellé. Cukorbetegek is fogyaszthatják!
A közép-amerikai indiánok évezredek óta termesztik ezt a rücskös, sötétzöld héjú gyümölcsöt, melyet aligátorkörtének is neveznek külseje miatt.
Kockára vágva különbözõ salátákhoz keverhetjük, levest is készíthetünk belõle, hiszen nagyon egészséges a fogyasztása, bõvelkedik vitaminokban és telítetlen zsírsavakban, csökkenti a koleszterin szintet.
Az avokádó krém illetve guacamole a mexikói konyha specialitása, az aztékoktól vették át a még a XVI. században.
A receptet Renáta lányomtól kölcsönöztem, ezúttal is köszönöm! :)
Az alap:
2 db érett avokádó
só, bors- ízlés szerint
? citrom leve
2-3 cikk fokhagyma lereszelve
Opcionálisan (tehát választható, nem kötelezõ):
kaliforniai piros paprika (darált paprikámból tettem bele 2 kanállal)
paradicsom (most kimaradt)
koriander zöld, friss, a kertbõl (mediterrán guacamole-hoz bazsalikom)
chili
Frissen készítsük el az avokádókrémet, hogy elkerüljük a barnulását. Vágjuk ketté az érett, puha avokádót (pár nap alatt az asztalon pihenve teljesen megpuhul), emeljük ki a hatalmas magját és kanalazzuk ki a belsejét. Villával összetörjük. Fakanállal a többi hozzávalóval együtt krémes állagúra kikavarjuk. Nagyon szép tavaszi színe van.
Mivel az avokádó semleges ízû, ezért nagyon jól ízesíthetõ!
A mártogatóshoz sárgarépát és szárzellert kínáltam.