Avokadókrém túróval bolondítva
sponsored links
A könnyû falatok most jól esnek így az ünnepek után. Ez a pikáns finomság reggeliként és vendégváró falatként is megállja a helyét.
Mi is az az avokádó?
Az avokádó zöldes-feketés, körte alakú, trópusi fán termõ gyümölcs, melyet a XVI.században a spanyol hódítók hoztak Európába Mexikóból.
Telítetlen zsírsavakban gazdag a gyümölcs. A-, B-, C és E-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is megtalálható. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetõen pedig kitûnõ antioxidáns. Az avokádó magas olajtartalmánál fogva kiváló bõrápoló szer a kiszáradt bõrre.
A gyümölcs magjából gyógyszirupot állítanak elõ, amely alkalmas reumatikus fájdalmak enyhítésére.
A gyümölcs magjából gyógyszirupot állítanak elõ, amely alkalmas reumatikus fájdalmak enyhítésére.
Elkészítés idõ: Maximum 10 perc
Hozzávalók:
1 db avokádó
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej lilahagyma
1 dl tejszín
15 dkg túró ...