Auuuuu! Rebarbarás pite!
sponsored links
Ezt a receptet ahogy megláttam itt, mentem is a piacra rebarbaáért. Mondanom sem kell, hogy állapotomnak köszönhetõen a savanyú dolgokért oda vagyok.
A legtöbb idõ a rebarbara pucolásával telt el, amúgy hamar elkészül.
És persze amikor rájöttem, hogy az új konyhámban gáz sütõ van, hõlégkeverés és egyéb frankóságok nélkül, majdnem dobtam egy hátast, de azzal vígasztaltam magam, hogy nagyanyáink is remek süteményeket emeltek ki a régi tûzhelyekbõl.
Ez a süti volt a próba és büszke vagyok magamra! Én az eredeti recepttel ellentétben több tölteléket tettem bele, szeretem ha a süti jó gyümölcsös.
Így néz ki a recept:
Tésztához:
12,5 dkg Rama
20 dkg liszt (13 fehér, 7 teljeskiörlésû)
6 dkg cukor (xillit)
1 tojássárgája
fél cs sütõpor
fél rúd vanília
1 ek tejföl
fél citrom reszelt héja ...