ATE #2
sponsored links
Reggel indítás a szokásos almámmal - mindig elrágcsálok egyet, miközben csinálom a rendes reggelim, majd egy fõtt tojás néhány apró paradicsommal ( Alapelvem, hogy ilyenkor nem eszem paradicsomot. Se paprikát vagy bármiféle nyári dolgot. Merthogy éljen a szezonalitás, meg a kicsi ökológiai lábnyom. Ez most a méretével fogott ki rajtam. Vagyis... eredetileg apának vettem, mert õ meg csak ezt hajlandó enni. Télen, nyáron. Engem meg megfogott a mérete. Hiába, lány vagyok a javából. Bármilyen miniatûr kis icikepicikével le lehet venni a lábamról. Fizettem, hazajött, majd itthon a hûtõbe pakoláskor észrevettem egy nagyon puha szemet, levettem, bekaptam. Az az ízorgia, gyerekek... Hirtelen elöntött a nyári 40 fok. Honnan szereznek ilyenkor igazi, finom, nyárízû paradicsomot?!) és egy tökmaglisztes szotyis scone-nal. Elõzõ hétvégén sütöttem egy kadagot, most pusztítom az utolsókat. Recept mindenképpen lesz, mert valami isteni finom. Kenyér helyett ezután csak ilyesmit. (Mivel annyira könnyû és gyors megcsinálni, elhatároztam, hogy ezután csakazértse veszek bolti kenyeret, mert annyi rosszat hallottam, hogy mikkel tömik tele (még a jókat is!), hogy teljesen elment tõle a kedvem. Olyan szomorú, miért kell trükközni, hogy ne mérgezzük magunkat?)
Befejezésképpen egy rizstejes gabonakávét ittam.
Az ebédem gombás-póréhagymás-spenótos sós brownie volt répacsíkokkal és sárgabarack-zeller chutney-val.
Zseniális. Mármint a csatni. Nyár végén tettem el pár üveggel, és mostanában kóstoltam belõlük elõször. Voltak kiindulópont ...