Aszús-mézes libamájpástétom diós-mézes (kovászos) gyökérkenyérrel

2012-03-11

sponsored links


Amikor kenyeret sütök, akkor mindig az éppen sütött kenyér fajtájához igazítom a menüt.

A diós-mézes gyökérkenyerem szinte már a kalácskategóriába tartozik, különleges kontrasztot ad neki mégis, hogy a héja fantasztikusan ropogós, míg a belseje könnyû, levegõs, éppen, mintha kalács volna.
Említettem, amikor a kenyeret bemutattam, hogy a legutóbb készült házi nutella volt az egyik feltét, amihez ezt a desszertkenyeret kiötlöttem. A másik pedig ez az édes libamájpástétom.

Számtalanféle májpástétomot bemutattam már, borjúmájból, kacsamájból, csirkemájból. Igazi családi kedvencek nálunk ezek a pástétomok:

Egyszerû, de nagyon finom borjúmájpástétom


Egyszerû, mégis különleges házi kacsamájpástétom - vízfürdõben


Nagyszerû reggelik, vagy egyszerû vacsorák: házi borjúmájpástétom


Jól bevált konyakos kacsamáj pástétomom és "Les Halles" tatárbifsztek még fûszeresebben


Akár gyerekzsúrra: házi kolbászkrém és hagymás-zsályás csirkemájpástétom vajas péksüteményekkel


Házi krémek, pástétomok: aioli, zsályás borjúmájpástétom, padlizsánkrém aiolival, zakuszka


Hagymás-zsályás kacsamájpástétom


Különbözõféleképpen szoktam elkészíteni, éppen mikor mihez van kedvem. A karácsonyi libasülthez végül nem sütöttem ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s