Aszús-mézes libamájpástétom diós-mézes (kovászos) gyökérkenyérrel
sponsored links
Amikor kenyeret sütök, akkor mindig az éppen sütött kenyér fajtájához igazítom a menüt.
A diós-mézes gyökérkenyerem szinte már a kalácskategóriába tartozik, különleges kontrasztot ad neki mégis, hogy a héja fantasztikusan ropogós, míg a belseje könnyû, levegõs, éppen, mintha kalács volna.
Említettem, amikor a kenyeret bemutattam, hogy a legutóbb készült házi nutella volt az egyik feltét, amihez ezt a desszertkenyeret kiötlöttem. A másik pedig ez az édes libamájpástétom.
Számtalanféle májpástétomot bemutattam már, borjúmájból, kacsamájból, csirkemájból. Igazi családi kedvencek nálunk ezek a pástétomok:
Egyszerû, de nagyon finom borjúmájpástétom
Egyszerû, mégis különleges házi kacsamájpástétom - vízfürdõben
Nagyszerû reggelik, vagy egyszerû vacsorák: házi borjúmájpástétom
Jól bevált konyakos kacsamáj pástétomom és "Les Halles" tatárbifsztek még fûszeresebben
Akár gyerekzsúrra: házi kolbászkrém és hagymás-zsályás csirkemájpástétom vajas péksüteményekkel
Házi krémek, pástétomok: aioli, zsályás borjúmájpástétom, padlizsánkrém aiolival, zakuszka
Hagymás-zsályás kacsamájpástétom
Különbözõféleképpen szoktam elkészíteni, éppen mikor mihez van kedvem. A karácsonyi libasülthez végül nem sütöttem ...