ASZÚS ARANYMAZSOLA LEKVÁR

2014-03-15

sponsored links

Ez a lekvár a márciusi Kifõztük magazinba készült. Mivel jó néhány üveg tokaji gyülemlett fel nálunk még az ünnepek alatt, így úgy gondoltam, hogy kísérletbe kezdek. Az aranymazsolából tokaji aszúval és narancslével együtt sikerült ezt a nagyon különleges (legalábbis számunkra) lekvárt összehozni. Nemcsak reggelire briósra, de májpástétomos pirítósra és brie sajtos vajas baguettre kenve is kipróbáltuk már, és mindegyik alkalommal igencsak megállta a helyét. Annyira egyszerû, annyira gyorsan elkészül, és annyira abbahagyhatatlan...

Aszús aranymazsola lekvár


Hozzávalók:
200 g aranymazsola
100 ml frissen facsart narancslé
100 ml Tokaji aszú


A hozzávalókat összeforraljuk, majd kis lángon kb 10 percet fõzzük. Amikor a mazsola már szépen megpuhult, a lekvárt átturmixoljuk. Pár percre még visszatesszük a tûzre, majd tiszta üvegbe töltjük. Hûtõben tároljuk.


Aszús aranymazsola lekvár

Aszús aranymazsola lekvár


Folytats a blogon ... mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s