Aszpik a kutyának

2011-09-30

sponsored links

Akinek nincs kutyája, annak nagy valószínûség meg sem fordul a fejében, hogy megkóstolja a kutyakaját. Nekem viszont gyerekkorom óta mindig volt kutyám így egyértelmû, hogy nekem eszembe jutott. Sõt.

A gyerekek általában szeretik az állatokat, de a szülõk ellenállását jelzi, hogy a legtöbb háztartásban van néhány felvezetõ állat a legmenõbb kategóriáig, a kutyáig. Ezek a próbálkozások, kétes kimenetelû idõhúzások nem mindig sikeresek, a gyerek kitartóan kutyára vágyik. Volt is jó pár jobb sorsra érdemes kis házi kedvencünk. A legjobban talán a halaink jártak anno, mert velük nem nagyon volt közvetlen fizikai kontakt. A teknõs már nem volt ilyen szerencsés: egy akváriumtisztítás során gondos kisöcsém magát az ékszerteknõst is megmosta, kívül-belül alaposan. A hörcsögeink legalább csak simán mind betegek és csököttek voltak, így gyorsan váltogatták egymást a háromszobás panelban.
(Nem úgy, mint kedves barátunk, akinek és kisfiának két hímnemû példányt adott el a lelketlen állatkereskedõ, s azóta néhány havonta megbízhatóan lepetézik az egyik egy maroknyi utódot.)

Tehát a kutyára éveket kell várni. Panelban ugye nem lehetett kutyánk, de anyámék felelõtlenül megígérték, ha kertes házba költözünk, lesz kutya. Biztos vagyok benne, akkor még kicsit sem hittek benne, hogy ez a kertes ház dolog összejön. Aztán mégis, onnan viszont mindig volt és van kutya a háznál. Most pedig, hogy jó ideje elköltöztem, nekünk is lett egy saját kis szobakutyánk. (A harmadikon.)

Régen bele sem gondunk, mi minden lehet mondjuk a kutyák szárazeledelében, vagy az íncsiklandozó aszpikos kutyakonzervben. (Most sem tudom, bár a kutyakaják árait tekintve különb dolgok, mint mondjuk egy tescos szalámiban.) De sokáig szemeztünk szárazeledellel, mire öcsém rászánta magát és elropogtatott egyet. (Én nem mertem megtenni.) Elmondása alapján nem ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2011/09/30/aszpik...

sponsored links

Keres?s