Aszalékleves

2011-12-16

sponsored links

Az idei év végi ünnepekre olyan étel ötletekkel készültem, amelyeket családunkban sok-sok évvel ezelõtt készítettek. Néhány esetben 1-1 újragondolt változatot készítettem. Elsõként következzék az aszalékleves.

Családunkban szokás volt, hogy Szenteste aszalékleves került az asztalra, mivel Ádám, Éva napja még a böjt jegyében telt. Bõven volt aszalt gyümölcs, hiszen a dédnagymama egész nyáron aszalta az éppen érõ gyümölcsöket, meggyet, barackot, almát, szilvát, körtét. Az aszaléklevest nagyon egyszerûen készítették. Elõször vízbe áztatták az aszalt gyümölcsöket, majd lassú tûzön, a sparhelt hátsó részén puhára fõzték. A gyümölcsöktõl a levesnek szép sötét, bordós színe lett. Nem habarták, kevés cukrot és néhány szegfûszeget adtak hozzá. A délután során kisütött - dióval, mákkal, fahéjjal - töltött kelt kaláccsal kínálták.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... izeskalandok.blogspot.com/2011/12/asz...

sponsored links

Keres?s