Aszaltszilvás lilakáposzta és fokhagymás, sajtos krumplipüré
sponsored links
Miután eldõlt, hogy idén is lesz halászlé, már csak azt kellett kitalálni, mi legyen a fõfogás és a desszert... De ez most kifejezetten gyorsan ment. Tökéletesen egyformán, sõt, szinte egyszerre gondoltuk azt a férjemmel, hogy elõre elõkészített, pácolt húsokat fogunk hirtelen megsütni, tehát bélszínt, kacsamellet, ill. szûzpecsenyét. Az már az én külön gondolatom volt hozzá, hogy a köret akkor legyen egy picit különlegesebb. Így került sor erre a két pürére, amelyek ízben és látványban is nagyszerûen járultak hozzá az ünnepi asztalhoz.
A lila káposzta püréhez a szokásos módon készült párolt lila káposztát használtam, amelybõl ezúttal a fagyasztóból vettem elõ egy adagot. Felmelegítés után vörösborba áztatott aszalt szilvát tettem hozzá, majd pürésítettem.
A krumplipüré is a szokásos módon készült, azzal kiegészítve, hogy a ...