Aszalt áfonyás kalács

2011-09-29

sponsored links

Nagyon szeretek kalácsot sütni és mégis olyan ritkán teszem. Hirtelen felindulásból, mikor hazaértem, gyorsan betettem egy kalácsra valót dagasztani, volt még egy kis maradék aszalt áfonyám, azt beáztattam. Gondoltam, kettõt készítek, mert az egyiket elvittem másnap a fõnökömnek. Így lett egy kerek fonott és egy kisebb fonott kalács.
Terike egyik kalácstészta receptjét vettem kölcsön és nagyon finom lett (elmondások alapján tudom, sajnos nem kóstoltam). Végre fényes is lett a kalácsom, ugyanis Terike elárulta, hogy amikor kiveszi a sütõbõl, akkor lekeni 1 kanál víz és 1 kanál porcukor keverékével. Gyönyörû szépek lettek, köszönöm Terike:)

Hozzávalók:
15 dkg olvasztott vaj/margarin
60 dkg liszt
8 dkg cukor
2 dl tej
5 dkg élesztõ (nálam száraz élesztõ)
1 db tojás
pici só
1 cs. vaníliás cukor ...

Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2011/09...

sponsored links

Keres?s