Aszalt vörösáfonyás focaccia
sponsored links
A focacciát bizonyára sokan ismeritek: lisztbõl és vízbõl élesztõvel készült kenyérféle, Olaszországban igen népszerû. Általában sósan készítik, olívabogyóval, szalámival, különféle sajtokkal, paradicsommal, zöldfûszerekkel, az ízesítés és az elkészítés módja szerint rengeteg fajtája ismert. Én most édes - vagy inkább csak édeskés - változatban készítettem el, ízét a kristálycukor és az aszalt vörösáfonya adja. Mivel alapból kenyértészta és nem sok cukrot adtam hozzá, tényleg csak édeskés a tésztája, ezért szórtam meg még a tetejét is a sütési idõ vége felé kevés barnacukorral. Nagyon-nagyon finom lett, egyetlen dolgot fogok csak változtatni a legközelebbi sütéskor: az aszalt vörösáfonyát - vagy tetszés szerint bármilyen más aszalt gyümölcsöt - kicsit jobban bele kell nyomkodni a tésztába, hogy jobban bele tudjon sülni. Frissen, langymelegen a legfinomabb! Sok sikert hozzá!
Hozzávalók egy kb. 30 x 40 centis tepsihez:
- 5 dkg élesztõ
- 6 dl víz
- 1/2 dl étolaj
- 6 dkg kristálycukor
- 70 dkg finomliszt ...