Aszalt sült paprika - füstölt paprika pehely

2011-09-27

sponsored links


A kápia paprika színénél nem sok szebb színû paprikát ismerek. Mély piros vagy inkább már bordós vörös. Ez a paprika még valamikor augusztusban készült, de még most is elkészíthetõ. Nem volt nagy munka, de a végeredmény valami pazar kis cucc lett. 

Gyönyörû vérvörös színe van, karakteres paprika illata, füstõs paprika íze.

A füstösséget onnan kapta, hogy teflonos serpenyõben feketére égettem a külsejét, majd betettem õket egy nejlonba, és csak pár óra múlva szedtem le a héjukat, ezután ment az aszalóba, ahol pár óra alatt teljesen kiszáradt, így szinte porlik. 
Van világosabb és sötétebb része is, és van olyan része is, ahol nagyügyesen rajta maradt a héja..., de sebaj. 

Elkészültekor nejlonba zártam, amit egy szakácskönyvem lapjai közé tettem.

Elõször még nem tudtam, hogy mi legyen vele, hogy mire lesz jó, aztán bár nagyon óvatosan pakolgattam, mégis darabok törtek le belõle, morzsálódott a széle, illetve a vékonyabb részei. Innen jött az ötlet, hogy ezzel dekorálni tudok, azaz, fényképezésnél nagyon jól mutatnak a kis vérvörös paprika pelyhek az étel tetején, vagy ledarálva füstös õrölt ...

Folytats a blogon ... szepsegtar.blogspot.com/2011/09/aszal...

sponsored links

Keres?s