Aszalt szilvával és fetával töltött csirkemell

2013-02-09

sponsored links

szilvcsmtepsi2.jpg

Nem éppen a közelmúlt napokban készítettem ezt, hanem karácsonykor, de úgy gondolom, hogy nincs semmiféle ok arra, hogy ne lehetne bármikor megcsinálni.

Igazán nem bonyolult, és az is kényelmes, hogy egyszerre, egy tepsiben elkészül a hús és a köret.

Szép, méretes csirkemell-filéket - az alsó rész nélkül - úgy vágtam lapjában be, hogy mégis egyben maradjon. Az egyik felére rápakoltam a darabokra vágott, illetve inkább morzsolt feta sajtot, tetejére az egyenként négybe vágott aszalt szilvát, hússzeletenként kb. 4 egész darabot. Ráhajtottam a hús másik felét, és a biztonság kedvéért a három nyitott oldalát hústûvel összefogtam. Kívülrõl enyhén megfûszereztem: sóval, kakukkfûvel, római köménnyel, fehér borssal, gyömbérrel és pici piros paprikával.

A húsokat tepsibe fektettem, közé-, köréraktam a köretnek szánt, hasábokra feldarabolt sárgarépát, negyedelt hagymát és almát. Az almát nem hámoztam meg, csak a hibás részein (sajnos voltak ilyenek).

Fedõ alatt sütöttem, 170 fokos sütõben, amíg a húst már puhának éreztem, de menet közben egyszer ...


Folytats a blogon ... beck.blog.hu/2013/02/09/aszalt_szilva...

sponsored links

Keres?s