Aszalt szilvás tekercsek ribizliszósszal

2011-12-04

sponsored links


Kezd elterjedni az az általános vélekedés, hogy a gyûlölet és kapzsiság világában élünk. De én nem így látom. Nekem úgy tûnik, a szeretet mindenütt jelen van. Sokszor nem különösebben méltóságteljes, vagy említésre méltó, de mindig ott van. Apák és fiúk, anyák és lányok, férjek és feleségek. Barátok és barátnõk, régi cimborák. Mikor a gépek becsapódtak az ikertornyokba, tudtommal a halál elõtt álló emberek telefonhívásainak egyike sem a gyûlöletrõl vagy a bosszúról szólt. Mind a szeretet üzenetei voltak. 
Az az illetlen érzésem van, hogy ha jól körülnézünk, akkor igazából... szerelem vesz körül minket.

(Love Actually c. film)

A képekért elnézést, ebéd után a maradékot épp csak le tudtam kattintani gyorsan. Pedig ez a finomság megérdemelne szebb fotókat is - de ha vendégeket fogadok, nem egyszerû fotózni is, meg tálalni is.
Valójában nagyon egyszerû étel, de finom és látványos is. Készíthetõ pulykamellbõl is, karajból is, marhahúsból (fehérpecsenyébõl) is.

Sok teendõnk nincs vele: a húst úgy szeljük fel, hogy dupla-tripla szeletekben egyben maradjon: szépen ki lehessen nagyra teríteni. (Személyenként körülbelül 25-30 dkg hússal számoljunk.) Elõzõ este bekentem kétféle mustárral: dijonival (nem csípõssel) ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/12...

sponsored links

Keres?s