Aszalt szilvás, sajtos, szalonnás pulykatallér
sponsored links
Ma egy olyan fogást hoztam, ami az ünnepi menü része is lehet. Elõre elkészíthetõ, melegen és hidegen is finom. Akár hidegtálon is kínálható. A pikánsságát a belsejébe rejtett aszalt szilva adja. Hagyományos krumplipürével, krumpli salátával vagy friss salátával is kínálhatjuk. A recept megjelent a Kifõztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
*50 dkg darált pulykacombfilé
*2 kisebb tojás
*3 evõkanál zsemlemorzsa
*1 nagy csipet õrölt bors
*1 kávéskanál fokhagymás só
*10 dkg reszelt sajt
*1 kis csokor petrezselyemlevél
*6 vékony szelet húsos szalonna
*12 szem aszalt szilva
A darált húst összedolgozzuk a fûszerekkel, zsemlemorzsával, tojásokkal, apróra vágott petrezselyemlevéllel, és a reszelt sajttal.
12 egyenlõ részre osztjuk, golyót sodrunk, aminek a közepébe egy aszalt szilvát teszünk, majd körbetekerjük egy félbevágott szalonnával.
Sütõpapíros tepsibe fektetjük. 180 fokra elõmelegített sütõben 40 perc alatt pirosra sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.