Aszalt szilvás pulykakuglóf
sponsored links
Rendelésre készítettem ezt a formás kuglófot . Szerintem nem csak mutatós, hanem finom is. Érdemes kipróbálni.
Aszalt szilvás pulykakuglóf
Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 30 dkg szeletelt császárszalonna, 25 dkg füstölt sajt, 3 tojás, bármilyen zöld fûszerkeverék a húshoz, 6 evõkanál tejföl, 4 evõkanál liszt, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg aszalt szilva.
Elkészítése:
- A hozzávalókat elõkészítjük. A húst és a zöldpetrezselymet megmossuk.
- A pulykamellet kisebb kockákra vágjuk, és zöld fûszerekkel megszórjuk.
- A sajtot nagy lyukú reszelõn lereszeljük.
- A kuglófformát kibéleljük a császárszalonnával
- A tojásokat, a liszttel, a tejföllel, az apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal összekeverjük.
- Ezután hozzákeverjük a sajtot és a húskockákat is.
- A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fûszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük.
- A húsos töltelék felét beleöntjük a kuglófformába, és egyenletesen eloszlatjuk.
- Kirakjuk az aszalt szilvával, körkörösen.
- Ezután a massza másik felét is rásimítjuk.
- A túllógó szalonnaszeletekkel befedjük, és elõmelegített sütõbe toljuk.
- 40 perc sütés után kivesszük, kivesszük, kicsit hûlni hagyjuk, átfordítjuk egy tepsire és addig sütjük (10-15 perc), amíg a másik fele is szép piros színt nem kap.