Aszalt szilvás pulykakuglóf

2014-02-19

sponsored links

Rendelésre készítettem ezt a formás kuglófot :) . Szerintem nem csak mutatós, hanem finom is. Érdemes kipróbálni.

Aszalt szilvás pulykakuglóf

Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 30 dkg szeletelt császárszalonna, 25 dkg füstölt sajt, 3 tojás, bármilyen zöld fûszerkeverék a húshoz, 6 evõkanál tejföl, 4 evõkanál liszt, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg aszalt szilva.

Elkészítése:

  1. A hozzávalókat elõkészítjük. A húst és a zöldpetrezselymet megmossuk.
  2. A pulykamellet kisebb kockákra vágjuk, és zöld fûszerekkel megszórjuk.
  3. A sajtot nagy lyukú reszelõn lereszeljük.
  4. A kuglófformát kibéleljük a császárszalonnával
  5. A tojásokat, a liszttel, a tejföllel, az apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal összekeverjük.
  6. Ezután hozzákeverjük a sajtot és a húskockákat is.
  7. A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fûszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük.
  8. A húsos töltelék felét beleöntjük a kuglófformába, és egyenletesen eloszlatjuk.
  9. Kirakjuk az aszalt szilvával, körkörösen.
  10. Ezután a massza másik felét is rásimítjuk.
  11. A túllógó szalonnaszeletekkel befedjük, és elõmelegített sütõbe toljuk.
  12. 40 perc sütés után kivesszük, kivesszük, kicsit hûlni hagyjuk, átfordítjuk egy tepsire és addig sütjük (10-15 perc), amíg a másik fele is szép piros színt nem kap.

 

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/02/19/aszalt...

sponsored links

Keres?s