Aszalt szilvás marharagu, házi krokettel

2017-12-20

sponsored links

Az egyik legjobb étel, különösen ilyenkor télen egy jó sûrû, szaftos marhahúsos ragu.
Rengeteg ínycsiklandozó szósszal és olyan körettel, ami mindezt magába szívja, így biztosítva azt, hogy egy csepp se vesszen kárba.

Ez az aszalt szilvás-narancsos ragu abszolút kényeztetõ finomság, ami Karácsonykor is megállja a helyét az ünnepi asztalon. ?

Hozzávalók

  • 700 g marhalapocka
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dl marhahúsleves alaplé
  • 70 g paradicsomsûrítmény
  • 1 szál zellerszár, félbevágva (fel is apríthatjuk)
  • 2 db sárgarépa, gyufaszálnyi darabokra vágva
  • 100 g aszalt szilva, félbevágva
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 narancs leve
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 nagy csipet szárított kakukkfû
  • 1 szál rozmaring levele, apróra vágva
  • 2 babérlevél
  • 1 nagy csipet morzsolt koriander
  • negyed csokor friss petrezselyemzöld, felaprítva
  • bors
  • olívaolaj
  • finomliszt

Elkészítés

  1. A felkockázott húst kevés finomlisztben megforgatjuk és a felesleget lerázzuk.
  2. Egy nagy méretû serpenyõben 2 ek olívaolajon megdinszteljük a felszeletelt vöröshagymát, majd egy nagy tûzálló edénybe szedjük.
  3. Ugyanebben a serpenyõben kisebb adagokban megpirítjuk a húst is, majd mehet az is a tûzálló edénybe.
  4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a répát, a zellert, a fûszereket, a narancslevet és az aszalt szilvát. Átkeverjük és sózzuk, borsozzuk.
  5. Ráöntjük az alaplevet, a vörösbort, a paradicsompürét és a fehérborecetet. Összekeverjük, nagy lángon felforraljuk.
  6. Ezután alufóliával lefedjük az edényt és legalább 2 órára betesszük a 150 °C-ra elõmelegített sütõbe, míg a hús meg nem puhul.
  7. Tálaláskor még kevés friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
  8. Köretnek remek hozzá a Burgonyakrokett, de a krumplipüré is megfelelõ.


Folytats a blogon ... gasztro.kabocaweb.hu/marhasagok/aszal...

sponsored links

Keres?s