Aszalt szilvás - diós kevert süti (paleo)
sponsored links
Hozzávalók:
10 dkg dió (vagy mandula)
10 dkg aszalt szilva
2 tojás
1 narancs
2 evõkanál kakaó
1 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál õrölt gyömbér
1 teáskanál foszfát mentes sütõpor
csipet só
Ha dióból készítjük, sokkal finomabb lesz, ha elõtte megpirítjuk. Ehhez nem kell más, csak egy serpenyõ, amiben zsiradék nélkül, szárazon átpirítjuk a diót ( vagy a sütõben, tepsiben is csinálhatjuk) és csak utána daráljuk le.
Én ezt a késes aprítómmal csinálom, nem baj, ha nem lesz teljesen finomra õrölve, sõt. Utána beleraktam az aszalt szilvát, még ezzel is átdaráltam. Végül beletettem a tojást és a többi hozzávalót is. A narancsnak a reszelt héját, és a kicsavart levét is felhasználtam. Mindent egybeturmixoltam (ez a késes aprító elõnye, így egy edényben készül minden), majd egy 18 cm átmérõjû tortaformába öntöttem (ennek az aljába sütõpapírt tettem).
Én ezt a késes aprítómmal csinálom, nem baj, ha nem lesz teljesen finomra õrölve, sõt. Utána beleraktam az aszalt szilvát, még ezzel is átdaráltam. Végül beletettem a tojást és a többi hozzávalót is. A narancsnak a reszelt héját, és a kicsavart levét is felhasználtam. Mindent egybeturmixoltam (ez a késes aprító elõnye, így egy edényben készül minden), majd egy 18 cm átmérõjû tortaformába öntöttem (ennek az aljába sütõpapírt tettem).
180 °C-ra elõmelegített sütõben 30 perc alatt készre sütöttem.
Szerintem önmagában is finom, de adhatunk mellé egy kis cukormentes lekvárt is. :)