Aszalt szilvás csokoládékrém.

2012-04-26

sponsored links


Errõl a pohárkrémrõl mindenképpen elmondható, hogy nagyon csokis, nagyon krémes, nagyon habos, de legfõképpen nagyon tojásos desszert. Mivel a krém alapja  nyers  tojásból készül, így csakis azoknak merném ajánlani akiknek a saját tyúkjaik tojta tojás, vagy csakis megbízható helyrõl vásárolt áll a rendelkezésükre. Én már nagyon régóta készítem ezt a desszertet, de szerencsére még soha nem volt gondunk az esetleges régebbi tojások miatt. Igaz mindig ugyanott vásárolom, és teljes mértékig megbízom benne, hogy biztonságos helyrõl származó tojásokat használok. Habár még emlékszem azokra az idõkre, amikor nyáron szívesen készítettem tojásfehérjébõl, málna, eper, vagy éppen meggy hozzáadásával, nagyon finom gyümölcshabot. Akkor még nem lehetett ennyiféle készen vásárolt fagylaltot, pudingot, és különbözõ krémeket kapni az üzletekbe, és örültünk egy-egy ilyen házilag elkészített nyalánkságnak. Most azért kicsit több hozzávaló került ebbe a krémbe, így ízre is sokkal finomabb lett, és tálalás után, bizony pillanatok múlva már csak az üres poharak sorakoztak az asztalon.

Hozzávalók 4-6 pohárhoz:

15 dkg csokoládé (46%-os)
4 db tojás
10-15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/04/a...

sponsored links

Keres?s