Aszalt szilvás csirkemell baconköntösben
sponsored links
Vörösborban áztatott aszaltszilvás csirkemell bacoben, vöröslencse, köles és bulgurkörettel.
Aszalt szilvás csirkemell baconköntösben
Hozzávalók / 4 adag:
100 dkg csirkemell filé
15 dkg sonka
15 dkg ementáli sajt
20 dkg aszalt szilva (borba áztatva)
40 dkg bacon
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
- A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, és vékonyra kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
- Veszünk egy folpack darabot, és néhány szelet csirkemellet helyezünk rá szorosan egymás mellé. Ráfektetjük a sonkaszeleteket, a vékonyan felszeletelt sajtot és az aszalt szilvát. Két végén kicsit felhajtjuk, és a folpack segítségével szorosan feltekerjük.
- Egy nagyobb alufóliára baconszeleteket fektetünk, majd ráhelyezzük a tekercset, és az alufólia segítségével feltekerjük, széleit jó alaposan összezárjuk.
- A tekercseket tepsire fektetjük, majd alufóliával lefedjük.
- Elõmelegített sütõben 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve róla további 10 percig pirítjuk a tetejét.