Aszalt paradicsomos vekni
sponsored links
Hozzávalók: 40 dkg kenyérliszt, 3 dl langyos víz, 2 teáskanál méz, 7 g szárított élesztõ, 1 evõkanál sovány tejföl, 1 teáskanál Himalája só, 1 teáskanál csilipehely, 10 dkg szárított paradicsom, 4 evõkanál olívaolaj(a szárított paradicsomról is jó).
Elkészítése:
1. A lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a mézet, a szárított élesztõt, rátöltünk 1 dl vizet, majd összekavarjuk és 10 perc alatt felfuttatjuk.
2. Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a csilipelyhet és a megmaradt vízzel megdagasztjuk a tésztát. A végén beledolgozzuk az olajat is. Lefedjük és 40 percig kelni hagyjuk.
3. A szárított paradicsomokat lecsöpögtetjük az olajtól és apróra felvágjuk.
4. Rászórjuk a megkelt tésztára, majd könnyed mozdulatokkal beledagasztjuk. 10 percig kelni hagyjuk.
5. Lisztezett felületre borítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd a két szemközti, rövidebb oldalon a tésztát V alakban kissé behajtjuk. Az egyik hegyes végétõl kezdve feltekerjük, minden tekerésnél a tészta végeit lenyomjuk.
6. A veknit sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, 10 percig kelni hagyjuk, majd éles pengével 4-5 helyen bevágjuk. 200 fokon, 40-45 percig sütjük.