Aszalt paradicsomos stangli
sponsored links
Magyarország a pogácsa országa. Szerintem a pogácsa egy nemzeti kincs, egy unikum. Pogácsa kandikál ki a 4-6 villamoson a fáradt utazó papírzacskójából, a metróaluljáróból feljövet akaratadon kívül pogácsa illatfelhõvesz körül. Van aki a népek közötti barátság elmélyülése céljából süti. Már nem hamuba sül, hanem adalékanyagoktól nem mentesen lefagyasztják, majd megsütik, de tök mindegy, mert mi szeretjük a pogácsát. Nekem is az egyik kedvencem, de itthon ritkán készül. Ennek leginkább egy oka van: rögtön elfogy. Pogácsát nem érdemes csinálni, csak nagyobb mennyiséget, és a szaggatásnál mindenféle konkáv alakzatú maradéktészták keletkeznek. Nem így a sós rúd, vagy leánykori nevén a stangli. Stanglit nyugodtan csinálhatsz kis mennyiségbõl, és hogy mekkorára vágod, az ízlés és türelem kérdése. A nagyon vékony, ropogós stangli a legmenõbb.
Aszalt paradicsomos stangli/sós rúd
Természetesen sima sajtos rudat is csinálhatsz, de engem a héten elfogott az olasz ízek utáni vágy. Eredetileg aszalt paradicsom és durvára reszelt parmezán került volna bele, de ez utóbbi iegy jó kis pasta tetején landolt.
Elõkészítési idõ: 20 perc
Sütési idõ : 10-12 perc
Mennyiség: 4 - 5 adag
Hozzávalók :
Sós vajas tészta
- 220 g liszt ...