Aszalt paradicsomos, sherrys sült csirke
sponsored links
Elég sok baromfit nevelünk az idén, úgyhogy egy darabig nem lesz hiány a blogon az ilyen jellegû receptekbõl. Ez már 2 hete készült, és olyan, de olyan fonom lett, hogy biztosan többször fogom elkészíteni. Hasonló módon kipróbáltam már ?sertéscombból is, csak annál sárgarépát és újburgonyát is együtt sütöttem a hússal. Azzal is mûködött ez az ízkombináció, mi is és a vendégeink is maximálisan meg voltak vele elégedve.
Nyilvánvalóan az ízesítés mellett cseppet sem elhanyagolható a hús minõsége. Mint már említettem az elején, a csibék sajátjaink, szabadon (de bekerítve) és változatos étrenden vannak tartva, a sertés pedig egy közeli farmról, ugyancsak szabadtartásból származik.
kb. 4 személyre
Csirkék mérete és étvágyfüggõ. Az én csirkéim közül az egyik nagyobbacska volt.
3 db kisméretû konyhakész fiatal csirke egészben
2 maréknyi szárított paradicsom (nálam száraz, nem olajban konzervált)
annyi félszáraz sherry amennyi ellepi
friss rozmaring
tengeri só, frissen tört színes bors
1 db nagy narancs meghámozva, dupla gerezdjeire ...