Aszalt paradicsomos, rózsaborsos sous vide tarjaszeletek

2018-02-10

sponsored links

IMG 3093

IMG 3094

Ismét egy sous vide (szuvid) kísérleten vagyunk túl, aminek a tárgya egy jókora sertés tarja volt. A fejemben az aszalt paradicsom és a rózsabors íze keveredett a sertéshússal - úgyhogy erre a hármas kombinációra alapoztam a receptet.

IMG 3007

Elsõként a tarját felszeleteltem - és ahogy látjátok, jó vastag, hüvelykujj méretû szeletekre vágtam az egészet. Nem sóztam, nem borsoztam õket, hanem egybõl elõsütöttem az összes szeletet.

IMG 3010

IMG 3013

IMG 3011

IMG 3014

IMG 3022

Miután a húsok kaptak egy gyönyörû kérget, félreraktam õket, majd ugyanabban a vajas közegben elõsütöttem a vöröshagyma karikákat is. A hagymák szintén vastagok lettek, ahogy a húsok is.

IMG 3023

IMG 3032

Egy mozsárban durva sót, rózsaborsot és fekete borsot összetörünk, majd a húsokat alaposan bedörzsöljük a fûszerekkel. A tarjákra hagymát és aszalt paradicsomot teszünk - aztán levákuumozzuk õket.

IMG 3045

IMG 3034

IMG 3038

IMG 3040

IMG 3046

IMG 3053

IMG 3050

Miután elkészült a sok-sok csomag, akkor jöhet a tényleges szuvidálás. A zacskókat 57,5 C-os fürdõbe tesszük, majd 4 órán át szuvidáljuk. A fõzési idõ letelte után a csomagokat jeges vízben vagy fagyasztóban sokkoljuk - azután kevés vajon készre sütjük. Törekedjünk arra, hogy a hús gyönyörû kérges legyen - a tarják belseje pedig szaftos és puha marad.

IMG 3065

IMG 3070

IMG 3072

IMG 3083

IMG 3095

IMG 3093

 

Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

youtube.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husimado-eger.blog.hu/2018/02/10/asza...

sponsored links

Keres?s