Aszalt paradicsomos, rózsaborsos sous vide tarjaszeletek
sponsored links
Ismét egy sous vide (szuvid) kísérleten vagyunk túl, aminek a tárgya egy jókora sertés tarja volt. A fejemben az aszalt paradicsom és a rózsabors íze keveredett a sertéshússal - úgyhogy erre a hármas kombinációra alapoztam a receptet.
Elsõként a tarját felszeleteltem - és ahogy látjátok, jó vastag, hüvelykujj méretû szeletekre vágtam az egészet. Nem sóztam, nem borsoztam õket, hanem egybõl elõsütöttem az összes szeletet.
Miután a húsok kaptak egy gyönyörû kérget, félreraktam õket, majd ugyanabban a vajas közegben elõsütöttem a vöröshagyma karikákat is. A hagymák szintén vastagok lettek, ahogy a húsok is.
Egy mozsárban durva sót, rózsaborsot és fekete borsot összetörünk, majd a húsokat alaposan bedörzsöljük a fûszerekkel. A tarjákra hagymát és aszalt paradicsomot teszünk - aztán levákuumozzuk õket.
Miután elkészült a sok-sok csomag, akkor jöhet a tényleges szuvidálás. A zacskókat 57,5 C-os fürdõbe tesszük, majd 4 órán át szuvidáljuk. A fõzési idõ letelte után a csomagokat jeges vízben vagy fagyasztóban sokkoljuk - azután kevés vajon készre sütjük. Törekedjünk arra, hogy a hús gyönyörû kérges legyen - a tarják belseje pedig szaftos és puha marad.
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: