Aszalt paradicsomos gyökérkenyér (Pain Paillasse) természetes kovásszal

2013-11-09

sponsored links


Pain paillasse-t háromféleképpen is szoktam készíteni. A sûrûbb és rusztikusabb, amikor dagasztás nélküli kenyértésztát készítek, amit ritkábban élesztõvel, gyakrabban természetes kovásszal készítek elõ:

Pain paillasse - svájci gyökérkenyér napon szárított paradicsommal. Gyökérkenyér formázása lépésrõl lépésre!




Mégis a kedvenc, melyet mondhatok úgy, hogy saját fejlesztés (még nem találkoztam máshol vele), a természetes kovásszal és dagasztással készített verzió. Ez igazi könnyû és bársonyos belezetû, mégis fantasztikusan ropogós héjú szendvicskenyér. Tovább marad friss és könnyed a belseje, míg a héja ropogós marad. Munkaigényesebb, mint a dagasztás nélküli verzió, de nálunk ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s