Aszalt paradicsomos - fehérboros kenyér
sponsored links
Már régen sütöttem kenyeret, hétvégén volt kedvem, idõm, és még a holdnaptár szerint is kenyérsütésre alkalmas idõ volt. (o;
A receptem változatlan: 1/2 kg liszt, 2,5 dl víz, élesztõ (ez most 1 csomag instant volt), 2 tk cukor, 1 ek liszt.
Most is tettem bele 2 tk sikért, még nem látom az eredménynél feltétlenül, hogy jobb, de rosszat nem csinál. (o;
Az ízesítés pedig: egy kis marék aszalt paradicsom, és 0,5-1 dl fehérbor volt. Olajnak a paradicsomok és a rozmaringos sajt olaját használtam 2-2 tk mennyiségben.
Dagasztottam, kelesztettem, sütöttem, ahogy szoktam, az eredmény pedig:
Nem tudom, hogy a sikér, a holdállás vagy bármi más lett volna a siker titka, de az biztos, hogy egy - szerintem szép - kenyér született, foszlós belsõvel, szép kéreggel, és mennyei fehérboros aromával, puha aszalt paradicsom darabkákkal.
Ezen felbuzdulva egyébként felcipeltem a pincébõl az asztalt is az erkélyre, és mire párom hazajött, már elõ is készítettem a raclettezéshez az összes alapanyagot. (o;