Aszalt paradicsomos, diós minibagette

2012-01-04

sponsored links

Nem tartozom a kenyérkészítõk táborába és ennek több oka is van. Ha mindig friss kenyér lenne kéznél, akkor azt minden bizonnyal rögtön elfogyasztanám. Másik ok pedig - bár sokan állítják ennek ellenkezõjét - az, hogy meglehetõsen macerásnak tartom. Az itt leírt minikenyérkék ellenben gyorsan elkészíthetõk, és mennyiségüknél fogva, akár vacsoravendégeknek is tálalhatók, nem fog belõle maradni. Levesekhez kitûnõ, télen többszörösen szívet-lelket melengetõ már maga az illat! Borkóstoláshoz is elengedhetetlen.

Mini baguette

Hozzávalók

200 g liszt
10 g friss élesztõ
100 ml langyos víz
50 ml olíva olaj
1 tk durva szemû tengeri
fûszerek, egyéb belevalók :
kakukkfû v. rozmaring ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/01/asza...

sponsored links

Keres?s