Aszalt paradicsomos csirkemell
sponsored links
Hiányzik az illatos,napsütötte paradicsom. Amit a boltokban árulnak, azt nem nevezném még zöldségnek sem. Valami íztelen,színtelen piros izé.Még szerencse, hogy van aszalt paradicsomom. Ha olyan a kedvem,csak úgy magában is eszegetem.
Kitaláltam, hogy a csirkemellet is biztosan feldobja, ezért nosza, kipróbáltam.
A végeredmény fantasztikus!
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
8-10 szem aszalt paradicsom
1 evõkanál kakukkfû
5 evõkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 evõkanál kukoricakeményítõ
2 dl fõzõtejszín
só, frissen õrölt bors ízlés szerint
Az olívaolajon megpirítom a zúzott fokhagymát. Ez pillanatok alatt megvan, rádobom a közepes méretû darabolt húst. Sóval,borssal, kakukkfûvel ízesítem és folyamatos keverés mellett pirítom. 1 dl vízzel felöntöm és lefedve puhára párolom. A paradicsomokat beledobom, majd végül a kukoricakeményítõvel elkevert fõzõtejszínnel besûrítem
Sült burgonyával tálaltam. Villámgyorsan elfogyott!