Aszalt paradicsomos csirkemell

2014-03-25

sponsored links

DSC_1110_1.JPG

Hiányzik az illatos,napsütötte paradicsom. Amit a boltokban árulnak, azt nem nevezném még zöldségnek sem. Valami íztelen,színtelen piros izé.Még szerencse, hogy van aszalt paradicsomom. Ha olyan a kedvem,csak úgy magában is eszegetem.

Kitaláltam, hogy a csirkemellet is biztosan feldobja, ezért nosza, kipróbáltam.

A végeredmény fantasztikus!

Hozzávalók:

1 kg csirkemell

8-10 szem aszalt paradicsom

1 evõkanál kakukkfû

5 evõkanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

2 evõkanál kukoricakeményítõ

2 dl fõzõtejszín

só, frissen õrölt bors ízlés szerint

 DSC_1116_1.JPG

Az olívaolajon megpirítom a zúzott fokhagymát. Ez pillanatok alatt megvan, rádobom a közepes méretû darabolt húst. Sóval,borssal, kakukkfûvel ízesítem és folyamatos keverés mellett pirítom. 1 dl vízzel felöntöm és lefedve puhára párolom. A paradicsomokat beledobom, majd végül a kukoricakeményítõvel elkevert fõzõtejszínnel besûrítem

Sült burgonyával tálaltam. Villámgyorsan elfogyott!

DSC_1111_2.JPG

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/03/25/aszalt...

sponsored links

Keres?s