Aszalt paradicsom. Paradicsom aszalás lépésrõl-lépésre.
sponsored links
Napfényes idõt ígérnek az idõjósok, itt az ideje a paradicsom aszalásnak! Már aki szereti és szeretne.
Elárulom, hogy nekem már a második adagot süti a Nap, de friss idei tapasztalatokat szerettem volna megosztani, hiába a sok éves rutin.
Jelentem a Nap ereje emelkedõ tendenciát mutat, ami az aszalásnak mindenképpen kedvezõ.
Két-három nap elegendõ, hogy a létõl duzzadó paradicsom, egy falatnyi koncentrátummá zsugorodjon.
Miért aszaljunk paradicsomot, mire jó az egyáltalán?
Aszaljunk, mert finom:) Aszalás után kétféleképpen tárolom, sokféleképpen használom fel.
1) Teljesen kiszárítom, szinte csörgõssé. Ezt télen a levesek ízesítésére használom.
Ebben az esetben a Napos szárítás után a sütõben fejezem be, hogy hogyan, errõl késõbb.
Üvegben légmentesen lezárva, a kamrában tárolom.
2) A létõl kiszárítom, de amikor megnyomom rugalmas. Ezt üvegbe pakolom szorosan, egy vízben megáztatott fogpiszkálóval leszorítom és felöntöm extra szûz olívaolajjal. Hûtõben tárolom.
Miben aszaljuk?
1) Lehet aszalógépben, de most nem errõl lesz szó.
2) Mindenki tudja, hogy a napon érett gyümölcsnek nincs párja, hát a napon ...